Gwoo lo ye lau - knapperig gebakken visfilets in zoetzure saus met meloen
4 personen - Chinese keuken


druk deze pagina af


voor de saus:
1 ui
1 schijfje gember van 1½ cm
½ blik gepelde tomaten
½ eetlepel olie
1 teentje knoflook
1 eetlepel donkere sojasaus
1½ eetlepel rijstazijn
½ eetlepel suiker
2 theelepels maļzena
peper, zout
1 schijf stevige meloen
en verder:
800 gram visfilet (bv kabeljauw)
½ theelepel zout
½ theelepel vijfkruidenpoeder
1 ei
3 eetlepels maļzena
olie


Pel en snipper de ui. Schil de gemberwortel en hak het schijfje fijn. Snijd de tomaten fijn. Verhit de olie. Voeg de ui toe en pers de knoflook erboven uit. Bak alles circa 2 minuten. Voeg de tomaten, de sojasaus, de rijstazijn, de suiker, de gemberwortel en ongeveer ½ dl water toe. Laat alles 5 minuten zachtjes koken. Spoel intussen de vis af en dep de filets droog. Wrijf de vis in met zout en vijfkruidenpoeder. Klop het ei los. Haal de vis eerst door het ei en dan door de maļzena. Verhit de olie in een koekepan. Bak de vis in ongeveer 5 minuten goudbruin en gaar. Bind de saus met de met wat water aangelengde maļzena en breng de saus op smaak met zout en peper. Snijd de meloen in smalle reepjes en meng de reepjes door de saus. Geef de saus bij de gebakken vis. Serveer met rijst.