Gwoo
lo ye lau - knapperig gebakken visfilets in zoetzure saus met meloen 4 personen - Chinese keuken |
voor
de saus: 1 ui 1 schijfje gember van 1½ cm ½ blik gepelde tomaten ½ eetlepel olie 1 teentje knoflook 1 eetlepel donkere sojasaus 1½ eetlepel rijstazijn ½ eetlepel suiker 2 theelepels maïzena peper, zout 1 schijf stevige meloen |
en
verder: 800 gram visfilet (bv kabeljauw) ½ theelepel zout ½ theelepel vijfkruidenpoeder 1 ei 3 eetlepels maïzena olie |
Pel en snipper de ui. Schil de gemberwortel en hak het schijfje fijn. Snijd
de tomaten fijn. Verhit de olie. Voeg de ui toe en pers de knoflook erboven
uit. Bak alles circa 2 minuten. Voeg de tomaten, de sojasaus, de rijstazijn,
de suiker, de gemberwortel en ongeveer ½ dl water toe. Laat alles 5 minuten
zachtjes koken. Spoel intussen de vis af en dep de filets droog. Wrijf de vis
in met zout en vijfkruidenpoeder. Klop het ei los. Haal de vis eerst door het
ei en dan door de maïzena. Verhit de olie in een koekepan. Bak de vis in ongeveer
5 minuten goudbruin en gaar. Bind de saus met de met wat water aangelengde maïzena
en breng de saus op smaak met zout en peper. Snijd de meloen in smalle reepjes
en meng de reepjes door de saus. Geef de saus bij de gebakken vis. Serveer met
rijst.