Curry
Pompoensoep ongeveer voor 4 personen Ingezonden door Coosje Kok |
1
ui 1,2 liter kippenbouillon 1 kg. pompoen in stukjes 2 tomaten,ontveld en in stukjes of tomatensap 15 gr. roomboter en/of olie (plantaardig) 2 theelepels massala of kerry 1 mespunt komijn 2 theel. Gembersiroop of suiker 1 of 2 teentjes knoflook 1 stukje gemberwortel klein gesneden 1 of meer chili pepertjes vers of gedroogd fijn gehakt peper en zout 1 blikje kokosmelk |
Ui, knoflook, pepertje(s) en gemberwortel fijn hakken, pompoen in stukjes snijden.
Roomboter/olie licht bruin laten worden en de pompoen, de ui, knoflook, gemberwortel
en de kruiden er in zachtjes smoren
Doe de bouillon erbij.
Laat het tegen de kook aan zachtjes pruttelen tot de pompoen zacht is.
Laat het afkoelen, pureer de soep met een staafmixer.
Proef en maak het op smaak als dat nodig is met peper en zout en voor de liefhebbers
een lepel rode of gele curry pasta.
Verwarm de soep langzaam en doe er de kokos melk in ( niet laten koken)
Dien de soep op met b.v. een lepel crème fraîche en verse gesneden
koriander
je kunt er ook restjes in verwerken b.v. wortel, prei e.d.
eet smakelijk Coosje