Drentse koolraapstamppot
4 personen - Nederlandse keuken
Bereiding ca 50 minuten - 305 kcal p.p.


druk deze pagina af


750 gram aardappelen
1 koolraap (± 700 gram)
zout
½ potje verse bieslook
250 gram kastanjechampignons
2 eetlepels kruidenboter
1 bekertje Bulgaarse Yoghurt (125 ml)
versgemalen peper
100 gram geraspte boeren Leidse 20+ kaas
 


Aardappelen en koolraap schillen en in stukken snijden. Met weinig water en zout aardappelen en koolraap in ± 20 minuten gaar koken. Intussen bieslook fijnknippen. Champignons in vieren snijden. In koekenpan kruidenboter verhitten. Champignons ± 5 minuten bakken tot al het vocht verdampt is. Peper erboven malen. Aardappelen en koolraap afgieten. Fijnstampen. Grill op hoogste stand voorverwarmen. Yoghurt, ¾ deel kaas en ¾ deel van bieslook erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. In schaal doen. Rest kaas erover strooien. Onder grill gratineren. Champignons erop scheppen. Rest van bieslook erover strooien.