Drentse koolraapstamppot
4 personen - Nederlandse keuken
Bereiding ca 50 minuten - 305 kcal p.p.


druk deze pagina af


750 gram aardappelen
1 koolraap ( 700 gram)
zout
potje verse bieslook
250 gram kastanjechampignons
2 eetlepels kruidenboter
1 bekertje Bulgaarse Yoghurt (125 ml)
versgemalen peper
100 gram geraspte boeren Leidse 20+ kaas
 


Aardappelen en koolraap schillen en in stukken snijden. Met weinig water en zout aardappelen en koolraap in 20 minuten gaar koken. Intussen bieslook fijnknippen. Champignons in vieren snijden. In koekenpan kruidenboter verhitten. Champignons 5 minuten bakken tot al het vocht verdampt is. Peper erboven malen. Aardappelen en koolraap afgieten. Fijnstampen. Grill op hoogste stand voorverwarmen. Yoghurt, deel kaas en deel van bieslook erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. In schaal doen. Rest kaas erover strooien. Onder grill gratineren. Champignons erop scheppen. Rest van bieslook erover strooien.