Eend
met fijn honingkorstje 4 personen - 515 kcal p.p. |
2
eendenborstfilets à 300 gram 3 à 4 eetlepels sojasaus 2 theelepels honing chilipoeder snufje kaneel 600 gram verse worteltjes |
3
stengels bleekselderij 2 eetlepels citroensap zout 3 eetlepels neutrale olie om te braden 125 ml groentebouillon 2 à 3 takjes verse koriander (eventueel peterselie) |
Het
vlees dwars in dunne plakjes snijden. Sojasaus, honing en chilipoeder door elkaar
roeren. De stukjes vlees 15 minuten hierin laten marineren. De schoongemaakte
worteltjes in schuine stukjes snijden, deze in de lengte halveren. Bleekselderij
schoonmaken, wassen en dwars in ½ cm dikke plakjes snijden. 2 eetlepels olie
in de wok verhitten, de groenten al roerend beetgaar bakken. Met zout, chilipoeder
en citroensap op smaak brengen. Uit de wok nemen en warm houden. De plakjes
vlees op een hoog vuur in kleinere porties in 1 eetlepel verhitte olie rondom
aanbraden. De groente toevoegen. Dan de bouillon erbij gieten, alles even aan
de kook brengen. Gerecht met de rest van de marinade kruiden, koriander eroverheen
strooien.