Eend met fijn honingkorstje
4 personen - 515 kcal p.p.


druk deze pagina af


2 eendenborstfilets 300 gram
3 4 eetlepels sojasaus
2 theelepels honing
chilipoeder
snufje kaneel
600 gram verse worteltjes
3 stengels bleekselderij
2 eetlepels citroensap
zout
3 eetlepels neutrale olie om te braden
125 ml groentebouillon
2 3 takjes verse koriander (eventueel peterselie)


Het vlees dwars in dunne plakjes snijden. Sojasaus, honing en chilipoeder door elkaar roeren. De stukjes vlees 15 minuten hierin laten marineren. De schoongemaakte worteltjes in schuine stukjes snijden, deze in de lengte halveren. Bleekselderij schoonmaken, wassen en dwars in cm dikke plakjes snijden. 2 eetlepels olie in de wok verhitten, de groenten al roerend beetgaar bakken. Met zout, chilipoeder en citroensap op smaak brengen. Uit de wok nemen en warm houden. De plakjes vlees op een hoog vuur in kleinere porties in 1 eetlepel verhitte olie rondom aanbraden. De groente toevoegen. Dan de bouillon erbij gieten, alles even aan de kook brengen. Gerecht met de rest van de marinade kruiden, koriander eroverheen strooien.