Kabeljauw in kokossaus
4 personen - ca. 220 kcal p.p.


druk deze pagina af


500 gram kabeljauwfilet
1 limoen
zout, peper
2 theelepels maïzena
1 teentje knoflook
300 gram bladspinazie
10 sherrytomaatjes
2 eetlepels olie
1 blikje (400 ml) kokosmelk
 


De vis wassen, droogdeppen en in 1 à 2 cm grote stukken snijden. De limoen wassen, deel van de schil raspen (ca. 1 theelepel), sap uitpersen. Stukjes vis met limoensap besprenkelen, bestrooien met zout en peper, bestuiven met maïzena. Knoflook pellen en door de knoflookpers drukken. Was de spinazie en haal de harde en verlepte stukken eruit en laat het dan uitlekken. Was de tomaten en halveer ze. Verhit de olie in de wok en braad hierin de stukjes vis rondom en neem ze er daarna uit. Doe vervolgens de kokosmelk in de wok en laat dit iets inkoken (ca. 6 minuten) tot het wat dikker wordt, maar nog wel vloeibaar is. Breng dit geheel op smaak met limoensap, limoenschil, zout, peper en knoflook. De spinazie, de tomaten en de vis erdoor scheppen, 2 minuten laten pruttelen, en nogmaals eventueel op smaak brengen.