Kip in rode saus
aantal personen


druk deze pagina af

Dit recept komt uit een folder die mijn moeder zo'n 25 jaar geleden eens meegenomen heeft bij de slager. Dit recept wordt bij ons nog steeds regelmatig gebruikt, het is makkelijk te bereiden en tot nu toe heb ik hier alleen positieve reacties op gekregen.

1 kg kipfilet
2 grote uien
6 eetlepels suiker
9 eetlepels azijn
12 eetlepels hotketchup
3 eetlepels worcestershiresaus
4 teentjes knoflook
zout
peper
100 gram boter
 


Ontdoe de kipfilet van onregelmatigheden. Bestrooi ze met peper en zout en braad ze aan alle kanten bruin. Leg dit even apart. Fruit de gesneden ui samen met de knoflook tot de uien beginnen te kleuren. Maak een saus van de suiker, azijn, ketchup en worcestersaus. Proef even of dit niet te zuur smaakt. Voeg anders nog wat suiker toe. Voeg deze saus bij de uien en laat dit even op het kookpunt komen. Leg dan de kipfilet erbij en laat dit samen sudderen op een laag vuur tot de kipfilet gaar is (circa half uur). Geef hier bijvoorbeeld patat bij.