Konijn met kebab-saus


druk deze pagina af

Het volgende recept is ontstaan uit een mengelmoes van ingrediŽnten die ik in huis had, ik ben gewoon op mijn smaak afgegaan. Ik hoop dat jullie hier net zo van kunnen genieten als ik dat doe.

1 konijn verdeeld in stukken
2 grote uien, grof gesneden
3 eetlepels "kebab paste" (van Patak's, verkrijgbaar bij toko en AH)
2 dl (houdbare) slagroom
1 groentebouillonblokje
zeezout, peper
3 eetlepels honing
boter
2 eetlepels olie
 


Verhit een flinke klont boter samen met de olie in een braadpan zo heet mogelijk. Bestrooi de konijndelen met versgemalen zeezout en versgemalen peper en braad deze bruin in de boter. Haal de konijndelen tijdelijk uit de pan en leg ze apart. Fruit vervolgens de ui in de boter tot ze begint te kleuren. Voeg dan de kebab paste, de honing en het bouillonblokje toe en roer het geheel goed door. Doe vervolgens de konijn terug in de pan en laat dit sudderen tot het goed gaar is. Doe de room in een aparte kom en voeg hier wat van de warme vloeistof uit de pan aan toe. Dit voorkomt dat de room gaat schiften. Roer dit goed door en doe dit mengsel vervolgens terug in de pan. Laat het geheel nog even doorkoken en het kan opgediend worden.