Limburgs lamsstoofpotje
Hoofdgerecht voor 4 personen - 470 Kcal p.p.
Bereiding: 1 uur en 20 min


druk deze pagina af


500 gram magere lamslappen
zout, peper
2 theelepels tijm
25 gram boter of margarine
2 teentjes knoflook
1 dl droge witte wijn
1 laurierblaadje
750 gram aardappelen
1 winterwortel ( 250 gr)
1 prei ( 400 gr)
300 gram groene kool
1 kleine knolselderij ( 300 gr)
2 theelepels marjolein
1 vleesbouillontablet


Vlees in stukjes van 2x2 cm snijden. Vlees bestrooien met zout, peper en tijm. In grote braadpan boter verhitten. Vleesblokjes rondom bruin bakken. Knoflook boven vlees uitpersen. Wijn en laurierblaadje toevoegen. Met deksel op pan vlees 45 min. laten sudderen. Intussen aardappelen schillen en in stukjes snijden. Wortel in plakjes, prei in ringen, koolbladeren in repen en knolselderij in blokjes snijden. Aan vlees alle groenten, aardappelen, marjolein en liter water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Met deksel op pan stoofpot in 30 min. gaar laten worden. Geef er mosterd bij.