Limburgs
lamsstoofpotje Hoofdgerecht voor 4 personen - 470 Kcal p.p. Bereiding: ± 1 uur en 20 min |
500
gram magere lamslappen zout, peper 2 theelepels tijm 25 gram boter of margarine 2 teentjes knoflook 1½ dl droge witte wijn 1 laurierblaadje |
750
gram aardappelen 1 winterwortel (± 250 gr) 1 prei (± 400 gr) 300 gram groene kool 1 kleine knolselderij (± 300 gr) 2 theelepels marjolein 1 vleesbouillontablet |
Vlees in stukjes van 2x2 cm snijden. Vlees bestrooien met zout, peper en tijm.
In grote braadpan boter verhitten. Vleesblokjes rondom bruin bakken. Knoflook
boven vlees uitpersen. Wijn en laurierblaadje toevoegen. Met deksel op pan vlees
± 45 min. laten sudderen. Intussen aardappelen schillen en in stukjes snijden.
Wortel in plakjes, prei in ringen, koolbladeren in repen en knolselderij in
blokjes snijden. Aan vlees alle groenten, aardappelen, marjolein en ½ liter
water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Met deksel op pan stoofpot
in ± 30 min. gaar laten worden. Geef er mosterd bij.