Ovenschotel
van tonijn en aardappelblokjes 2-4 personen |
400
gram geschilde aardappelen 1 venkelknol 1 eetlepel zilveruitjes 1 blikje tonijn naturel 1 eetlepel kappertjes 2 eetlepels tomatenketchup |
1
theelepel paprikapoeder peper zout 2 eieren 2 eetlepels crème fraîche 75 gram geraspte kaas |
Snijd de aardappelen in blokjes van 1x1 cm en kook ze 4 minuten in water met
zout. Laat de blokjes in een vergiet uitdampen. Snijd de schoongemaakte venkel
in blokjes, leg ze in een vergiet en giet er kokend water overheen. Snijd de
zilveruitjes klein. Doe de afgegoten tonijn in een kom en schep er de venkel,
zilveruitjes, tomatenketchup en paprikapoeder door. Breng het mengsel op smaak
met peper en zout en schep het in een ingevette ovenschaal. Klop de eieren los
met de crème fraîche en wat peper. Schep de aardappelblokjes met de kaas erdoor.
Verdeel dit mengsel over de tonijn en schuif de schaal in een op 200ºC voorverwarmde
oven. Laat de bovenkant in 25-30 minuten goudbruin worden.