Runderhaasje
met groente 4 personen - 515 kcal p.p |
400
gram runderhaas 5 eetlepels sojasaus 2 theelepels maïzena 2 bosjes lente-uitjes 300 gram verse worteltjes 1 stukje gember (ter grootte van een walnoot) 3 eetlepels olie 125 ml kippenbouillon (van een tablet) 2 eetlepels droge sherry zout, peper 50 gram pinda's (geroosterd, licht gezouten) |
Het
vlees onder koud water afspoelen, droogdeppen en in dunne plakjes snijden. In
3 eetlepels sojasaus 10 minuten marineren. Met maïzena bestuiven, lichtjes met
de vingertoppen inmasseren. De lente-uitjes schoonmaken, wassen en schuin in
4 cm lange stukken snijden. Worteltjes schoonmaken, wassen en schillen, in 4
à 5 cm lange dunne reepjes snijden. De gember schillen en dwars in dunne plakjes
snijden.
De olie in de wok verhitten. Het vlees ½ minuut aanbraden en er weer uit nemen.
Worteltjes en gember al roerend beetgaar braden. Lente-uitjes ca. 1 minuut meebakken.
Vervolgens het vlees weer toevoegen. Giet de bouillon, de sherry en 1 à 2 eetlepels
sojasaus erbij, breng het geheel weer aan de kook, meng het goed en breng op
smaak met peper en zout. Hak de pinda's grof en strooi deze er overheen.