Runderhaasje met groente
4 personen - 515 kcal p.p


druk deze pagina af


400 gram runderhaas
5 eetlepels sojasaus
2 theelepels maïzena
2 bosjes lente-uitjes
300 gram verse worteltjes
1 stukje gember (ter grootte van een walnoot)
3 eetlepels olie
125 ml kippenbouillon (van een tablet)
2 eetlepels droge sherry
zout, peper
50 gram pinda's (geroosterd, licht gezouten)
 


Het vlees onder koud water afspoelen, droogdeppen en in dunne plakjes snijden. In 3 eetlepels sojasaus 10 minuten marineren. Met maïzena bestuiven, lichtjes met de vingertoppen inmasseren. De lente-uitjes schoonmaken, wassen en schuin in 4 cm lange stukken snijden. Worteltjes schoonmaken, wassen en schillen, in 4 à 5 cm lange dunne reepjes snijden. De gember schillen en dwars in dunne plakjes snijden.
De olie in de wok verhitten. Het vlees ½ minuut aanbraden en er weer uit nemen. Worteltjes en gember al roerend beetgaar braden. Lente-uitjes ca. 1 minuut meebakken. Vervolgens het vlees weer toevoegen. Giet de bouillon, de sherry en 1 à 2 eetlepels sojasaus erbij, breng het geheel weer aan de kook, meng het goed en breng op smaak met peper en zout. Hak de pinda's grof en strooi deze er overheen.