recepttitel 2-4 personen |
1
blikje tonijn (150 gr) 1 hardgekookt ei 1 rode ui, fijngesnipperd 2 eetlepels peterselie, fijngesnipperd 350 gram aardappelen 3 eetlepels mayonaise zout, peper, paprikapoeder 1 zoetzure appel 1 eetlepel tomatenketchup |
Schil
de aardappelen en kook ze samen met het ei tot ze gaar zijn. Laat de aardappelen
daarna goed droogkoken zodat je ze makkelijk fijn kunt prakken. Laat de tonijn
uitlekken en maak het met een vork in een ruime schaal los. Doe hier wat peper
en paprikapoeder door. Schil de appel en snijd deze in fijne stukjes maar niet
te fijn. Doe dit bij de tonijn evenals de fijngesneden peterselie. Doe de fijngesnipperde
ui erbij en de fijngeprakte aardappel en ei. Roer dit alles goed door elkaar
en voeg dan de mayonaise en tomatenketchup naar smaak toe. Niet te veel mayonaise
anders wordt het geheel te klef.
Dit is één van mijn meest gebruikte recepten, al was het alleen al in de zomer. Heerlijk voor bij de barbecue.