Zalm
met Pernod en ansjovis 6-8 aantal personen |
125
gram boter 1 hele zijde zalm (1500 gram, zonder graten, met vel) 6 plakjes citroen 35 gram ansjovisfilets 15 gram verse rozemarijn 3-4 teentjes knoflook in plakjes 1,5 dl Pernod zeezout, versgemalen peper |
2 stukken aluminiumfolie van 120x30 cm |
Oven voorverwarmen op 175ºC. Stukken
folie dubbelvouwen tot 60x30 cm en aan 1 kant dun met boter invetten. Zalm met
vel naar onderen midden op het stuk folie leggen. Op bovenkant plakken citroen
leggen met ertussen kruisjes van ansjovisfilets. In het hart van citroen en
ansjovis rozemarijn steken. Plakjes knoflook ertussen strooien. Boter in flinters
over de zalm verdelen. Folie aan zijkanten iets omhoog vouwen en Pernod over
de zalm sprenkelen. Geheel afdekken met het tweede stuk folie, ingevette kant
naar de zalm gekeerd. Zijkanten van beide stukken samen 3x1 cm naar binnen vouwen
en goed dichtdrukken. Let op dat er genoeg ruimte tussen zalm en folie blijft.
Ingepakte zalm op bakblik in het midden van de oven in 30 minuten gaar laten
worden. Bestrooien met zeezout en peper. Warm serveren.