Snelgebakken
steurgarnalen met scherpe kruiden 4 personen - Indiaase keuken |
500
gram grote rauwe steurgarnalen 2,5 cm verse gemberwortel, geraspt 2 teentjes knoflook, geplet 1 theelepel scherp chilipoeder 1 theelepel kurkuma 2 theelepels zwarte mosterdzaadjes zaadjes van 4 groene kardemompeultjes, geplet 4 eetlepels ghee of boter 125 ml kokosmelk zout en gemalen zwarte peper 2-3 eetlepels gehakte verse koriander als garnering nanbrood, om er bij te serveren |
Pel de steurgarnalen voorzichtig,
laat de staartjes eraan zitten. Maak met een klein scherp mes een snee langs de
rug van elke steurgarnaal en verwijder de zwarte ader. Spoel ze af onder koud
stromend water, laat ze uitlekken en dep ze droog. Doe de gember, knoflook, chilipoeder,
kurkuma, mosterdzaadjes en kardemomzaadjes in een kom. Doe er de garnalen bij
en schud ze om, totdat ze geheel met het mengsel zijn overdekt. Verwarm een wok
tot deze heet is. Doe de ghee of de boter erin en zwenk deze rond tot hij gaat
schuimen. Doe de gemarineerde steurgarnalen erbij en roerbak 1 tot 2 minuten tot
ze net roze beginnen te worden. Roer de kokosmelk erdoor en sudder 3 tot 4 minuten
tot de steurgarnalen net gaar zijn. Breng ze met zout en peper op smaak. Strooi
de koriander erover en serveer ze direct met nanbrood.