Frikadel Poeroet (geurig gehakt)
4 personen - Indonesische keuken


druk deze pagina af


1 ui
500 gram mager rundergehakt
4 eieren nr. 3
2 theelepels ketoembar
2 theelepels knoflookpoeder
3 djeroek poeroetblaadjes (liefst vers)
1 dl kokosmelk (uit blik)
zout en peper
 


Pel en snipper de ui. Doe het gehakt in een magnetron/oven-bestendige schaal. Voeg de ui, de eieren, de kokosmelk, wat peper en zout, de ketoembar en het knoflookpoeder toe. Meng alles goed door elkaar. Was de djeroek poeroetblaadjes en druk ze met de achterkant van een houten lepel onder het gehakt. Strijk de bovenkant glad. Plaats de schaal in de magnetron en laat de frikadel in circa 10 minuten op 600 Watt gaar worden. Laat de frikadel even nagaren en serveer met rijst en atjar ketimoen.

Indien geen magnetron aanwezig, kan dit ook in de oven bereid worden. Verwarm de oven tot 200°C en zet de frikadel er circa 30 minuten in.