Gekruide
Indonesische kip 6 personen - Indonesische keuken voorbereiding 25 minuten / kooktijd 1 uur |
1,5 kg kippenbouten
1 grote ui, grof gesnipperd 2 theelepels knoflook, geperst 1 theelepel gemberwortel, versgeraspt 1/2 theelepel gemalen kurkuma 1/2 theelepel gemalen peper |
2 theelepels gemalen
koriander 1 theelepel zout 3 reepjes citroenschil 4 dl kokosmelk 2,5 dl water 2 theelepels palmsuiker of bruine suiker |
Spoel de kip af onder de kraan. Dep hem droog met keukenpapier en verwijder
eventueel overtollig vet. Meng ui, knoflook en gember in de keukenmachine tot
een glad mengsel. Voeg eventueel wat water toe. Breng de kip, het uimengsel
en de overige ingrediënten in een grote pan langzaam aan de kook. Zet het vuur
laag en laat het geheel afgedekt 45 minuten (of tot de kip gaar is) sudderen.
Roer af en toe. Doe de kip in een schaal en verwijder de citroenschil. Breng
de saus aan de kook, zet het vuur hoog en laat hem onafgedekt inkoken. Roer
regelmatig. Braad de kip aan beide kanten bruin op een rooster in de hete oven.
Serveer de kip met de saus of geef de saus er apart bij.