Ossenhaas
met kokos 4 personen - Indonesische keuken Voorbereiding: 15 minuten+1 uur marineren; Bereiding: 10 minuten |
500 gram ossenhaas
2 teentjes knoflook 2 theelepels geraspte citroenschil 1 theelepel verse gemberwortel, geraspt 2 theelepels gemalen koriander 2 theelepels geraspte palmsuiker of bruine basterdsuiker 3 eetlepels arachideolie 50 gram gemalen kokos 3 lente-uitjes, in dunne ringen 1,25 dl kokosmelk |
Snijd het vlees in reepjes. Meng knoflook, citroenschil, gember, gemalen koriander,
kurkuma, suiker en 2 eetlepels olie. Schep het vlees erdoor en laat het afgedekt
1 uur in de koelkast marineren. Verhit de rest van de olie in een wok of koekenpan.
Roerbak het vlees in porties; schroei het snel dicht. Roerbak lente-ui en kokos
1 minuut. Doe het vlees terug in de wok, voeg de kokosmelk toe en laat het geheel
door en door warm worden. Serveer met rijst.