Rendang (gestoofd rundvlees)
4 personen - Indonesische keuken


druk deze pagina af


1 ui
2 teentjes knoflook
4 kemirienoten
1 theelepel trassi
1 eetlepel sambal oelek
1 theelepel koenjit
zout
1-2 theelepels suiker
3 eetlepels olie
600 gram mager rundvlees in blokjes
2 salamblaadjes
2 djeroek poeroetblaadjes
1 stengel seréh
mespunt djahé
2 schijfjes laos
mespunt ve-tsin
5 dl. dunne kokosmelk
50 gram geraspte kokos


Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak ze met de kemirienoten, de trassi, de sambal, de koenjit, wat zout en de suiker in de vijzel of de keukenmachine fijn. Verhit de olie in een wadjang of hapjespan en bak hierin het vlees met het uimengsel al omscheppend 2 à 3 minuten op hoog vuur. Voeg de salam, de poeroet, de seréh, de schijfjes laos, de djahé en de ve-tsin toe en bak alles al omscheppend nog enkele minuten. Schenk de kokosmelk bij het vlees en laat het 3-4 uur heel zachtjes stoven. Controleer tussentijds of er voldoende vocht is. Rooster de kokos in een koekenpan op niet te hoog vuur lichtbruin.
Wrijf de kokos in een vijzel fijn en stoof de kokos het laatste uur mee. Serveer met rijst en groente.