Bolognesesaus 3-4 personen - Italiaanse keuken |
Olijfolie
boter 5 dl bouillon (van een blokje) 400 gram gehakt 4 eetlepels tomatenpuree 2 uien 1 winterpeen 1 stengel bleekselderij 1 teentje knoflook zout, peper, paprikapoeder 150 ml sherry (liefst zoet) Italiaanse kruiden |
Snij de ui, peen, bleekselderij
en de knoflook zo fijn mogelijk (eventueel met de foodprocessor, maar raspen
kan ook). Verhit de olijfolie met een klontje boter in een grote hapjespan en
fruit hierin het groentenmengsel tot het zacht wordt. Gehakt toevoegen en rul
bakken. Zout, peper en paprikapoeder naar smaak toevoegen. Los de tomatenpuree
op in de bouillon en voeg dit samen met de sherry toe aan het gehaktmengsel.
Voeg de Italiaanse kruiden toe en roer het geheel goed. Laat dit mengsel minimaal
30 minuten zachtjes pruttelen. Hoe langer het pruttelt hoe intenser de smaak
zal zijn.