Bruschetta
Casalinga - Warme Tomaten Mozzerellabroodjes (anti-pasti) 6-8 personen - Italiaanse keuken |
3
dunne ciabatta's (sfilatini) 2,5 dl zongedroogde-tomaten-puree 3 maal 150 gr mozzerella, uitgelekt 2 tl. Gedroogde oregano of gemengde kruiden 2-3 el olijfolie Versgemalen zwarte peper |
Ook lekker (lekkerder volgens mij) is i.p.v tomatenpuree
pesto gebruiken, rood of groen maakt niet uit.
De ciabatta's diagonaal in 12-15 sneetjes snijden, gooi de kapjes weg. Rooster
de sneetjes licht. Verwarm de oven voor op 220 °C. Besmeer de broodjes met tomatenpuree
(of pesto). Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel die over de broodjes.
Leg de broodjes op een bakplaat en verdeel de kruiden en peper erover. Besprenkel
ze met olie en doe ze ca. 5 min in de oven tot de mozzarella gesmolten is.
Ingezonden
door: Geert Krabbendam