Bruschetta Casalinga - Warme Tomaten Mozzerellabroodjes (anti-pasti)
6-8 personen - Italiaanse keuken


druk deze pagina af


3 dunne ciabatta's (sfilatini)
2,5 dl zongedroogde-tomaten-puree
3 maal 150 gr mozzerella, uitgelekt
2 tl. Gedroogde oregano of gemengde kruiden
2-3 el olijfolie
Versgemalen zwarte peper
 


Ook lekker (lekkerder volgens mij) is i.p.v tomatenpuree pesto gebruiken, rood of groen maakt niet uit.
De ciabatta's diagonaal in 12-15 sneetjes snijden, gooi de kapjes weg. Rooster de sneetjes licht. Verwarm de oven voor op 220 °C. Besmeer de broodjes met tomatenpuree (of pesto). Snijd de mozzarella in stukjes en verdeel die over de broodjes. Leg de broodjes op een bakplaat en verdeel de kruiden en peper erover. Besprenkel ze met olie en doe ze ca. 5 min in de oven tot de mozzarella gesmolten is.

Ingezonden door: Geert Krabbendam