Minestra
di lenticchie - linzen-tomatensoep 4 personen - Italiaanse keuken |
225
gr gedroogde groene of bruine linzen 3 el olijfolie, extra vierge 3 plakken bacon zonder zwoerd, in blokjes gesneden 1 ui, fijngesnipperd 2 stengels bleekselderij, fijngehakt 2 wortels, in blokjes gensneden 2 takjes rozemarijn, fijngehakt 2 laurierblaadjes 400 gr tomaten uit blik, fijngehakt 1,75 l groentebouillon zout en versgemalen zwarte peper tip: de kleine groene linzen uit delicatessen winkel zijn het lekkerst. |
Zet de linzen onder water en laat ze 2 uur weken. Spoel
ze af en laat ze uitlekken. Olie in pan verhitten en bak de bacon in ca 3 min
knapperig. Voeg de ui toe en fruit die 5 min. Doe dan de bleekselderij, wortel,
rozemarijn en laurierblaadjes erbij. Zet het vuur hoog en verwarm het mengsel
al roerend 1 minuut. Voeg de tomaten en de bouillon toe en breng de soep aan
de kook. Zet het vuur laag en laat de soep half afgedekt ca. 1 uur zacht koken,
of tot de linzen goed gaar zijn. Verwijder de laurierblaadjes, voeg zout en
peper naar smaak toe en garneer de soep met takjes rozemarijn en laurierblaadjes.
Is wel wat werk maar hij is wel heel lekker
Ingezonden
door: Geert Krabbendam