Minestra di lenticchie - linzen-tomatensoep
4 personen - Italiaanse keuken


druk deze pagina af


225 gr gedroogde groene of bruine linzen
3 el olijfolie, extra vierge
3 plakken bacon zonder zwoerd, in blokjes gesneden
1 ui, fijngesnipperd
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
2 wortels, in blokjes gensneden
2 takjes rozemarijn, fijngehakt
2 laurierblaadjes
400 gr tomaten uit blik, fijngehakt
1,75 l groentebouillon
zout en versgemalen zwarte peper
tip: de kleine groene linzen uit delicatessen winkel zijn het lekkerst.
 


Zet de linzen onder water en laat ze 2 uur weken. Spoel ze af en laat ze uitlekken. Olie in pan verhitten en bak de bacon in ca 3 min knapperig. Voeg de ui toe en fruit die 5 min. Doe dan de bleekselderij, wortel, rozemarijn en laurierblaadjes erbij. Zet het vuur hoog en verwarm het mengsel al roerend 1 minuut. Voeg de tomaten en de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep half afgedekt ca. 1 uur zacht koken, of tot de linzen goed gaar zijn. Verwijder de laurierblaadjes, voeg zout en peper naar smaak toe en garneer de soep met takjes rozemarijn en laurierblaadjes.

Is wel wat werk maar hij is wel heel lekker

Ingezonden door: Geert Krabbendam