inktvis in pittige kerriesaus
4 personen - Maleise keuken


druk deze pagina af


2-3 sjalotten, fijngehakt
2 tenen knoflook
1,5 theelepel trassi
8 gedroogde rode pepertjes, geweld en ontpit
3 citrusblaadjes
5 dl. dikke kokosmelk 
zout, zwarte peper 
800 gram inktvis, schoongemaakt, afgespoeld en in stukken
4-5 eetlepel kokos- of arachideolie
6 schijfjes verse gember
1 stengel citroengras, in de lengte gehalveerd
1,5 eetlepel ketoembar
3 theelepel djinten
45 gram gedroogde kokossnippers
1 theelepel koenjit


Draai in een keukenmachine of in een vijzel een pasta van de sjalotten, knoflook, trassi, pepertjes, ketoembar, djinten, kokossnippers en koenjit. Verhit de olie in een pan of wok en fruit de kruidenpasta hier ca. 3 min. in. Doe er gember, citroengras, citrusblaadjes, kokosmelk, zout en peper naar smaak bij. Breng het geheel aan de kook, temper het vuur en laat het 3-4 min. al roerend pruttelen. Voeg de inktvis toe en laat hem 3-4 minuten stoven tot het inktvisvlees beetgaar is. Niet te lang laten koken, anders wordt de inktvis taai.