Gegrilde Kefta
12-14 stuks - Marokkaanse keuken


druk deze pagina af


675 gram mager lamgsgehakt
1 ui, in vieren
3-4 takjes verse peterselie
2-3 takjes verse koriander
1-2 takjes verse munt
1/2 tl komijnpoeder
1/2 tl koekkruiden
1 tl paprikapoeder
zout en versgemalen zwarte peper
Marokkaans brood, voor erbij

Voor de muntdressing:
2 el fijngehakte verse munt
6 el yoghurt
gegrilde kefta


Leg het gehakt op een bord. Als je in de winkel geen lamsgehakt kunt vinden kun je ook 675 gram mager lamsvlees kopen en dit met de keukenmachine fijnhakken. Doe de ui, peterselie, koriander en munt in een keukenmachine of blender en maal ze fijn. Voeg het gehakt, de specerijen en wat peper en zout toe en meng dit geheel. Doe het gehakt in een kom en laat het ong. 1 uur in de koelkast staan. Meng voor de dressing de fijngehakte munt met de yoghurt. Zet de dressing tot gebruik in de koelkast. Maak van het gehakt kleine worstjes en rijg ze aan houten of metalen spiesen. Verwarm een grill of barbecue voor (grillpan zal ook prima werken). Grill de worstjes 5-6 minuten en draai ze halverwege 1x om. Serveer meteen met de muntdressing. Lekker met Marokkaans brood en een frisse salade. Tip: voor wat extra smaak aan het gehakt kun je uiteraard ook wat knoflook toevoegen.