Tajine van lam
6 personen - Marokkaanse keuken


druk deze pagina af


Voor de stoofpot:
1 kg lamsschouder
olijfolie
2 groten uien (fijngesnipperd)
2 grote tomaten (in stukjes)
theelepel kaneelpoeder
1 theelepel versgemalen zwarte peper
1 theelepel fijngehakte peterselie
theelepel saffraan of saffraanpoeder
kopje water
Voor het garnituur:
500 gram uien (fijngesnipperd)
75 gram rozijnen
1 theelepel peper
30 gram boter
2 theelepels kaneelpoeder
kopje water


Vet de bodem van een grote kookpan in met olie en bak het vlees op een hoog vuur goudbruin (vooral de vette delen). Zet het vuur lager en laat nog wat sudderen. Voeg de uien, tomaten, kruiden en het water toe. Zet het deksel op de pan, laat nog 2 uur pruttelen en roer af en toe om.
Om te garneren: fruit de uien in wat boter aan tot ze lichtjes bruin zijn. Voeg er de rozijnen, kaneel en peper aan toe. Laat 5 minuten op een laag vuurtje pruttelen, giet er wat water bij en breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat de vloeistof inkoken (goed roeren). Als je wilt, kun je 1 eetlepel suiker toevoegen.
Om te serveren lepel je de saus over het vlees.
Opdienen met vers brood of rijst.