Maten en gewichten
Het gebeurd nog heel vaak dat de gebruikte maten in een recept niet aan worden gegeven in de voor ons zo gebruikelijke maten en gewichten. Daarom heb ik geprobeerd hier een lijst samen te stellen van maten en gewichten en hun metrische waarden. De waarden zijn zoveel mogelijk afgerond naar hele getallen.
Voor wie dit lijstje niet voldoende is,
er is een freeware-programma te downloaden op
http://www.joshmadison.com waarmee
je heel eenvoudig diverse maten kunt omrekenen.
1/2 oz | 15 gram |
1 oz | 30 gram |
2 oz | 60 gram |
3 oz | 85 gram |
4 oz | 115 gram |
5 oz | 145 gram |
6 oz | 170 gram |
7 oz | 200 gram |
8 oz | 230 gram |
16 oz | 460 gram |
1,5 lb | 490 gram |
2,2 lb (kilogram) | 1000 gram |
225ºF | 110ºC |
250ºF | 120ºC |
275ºF | 140ºC |
300ºF | 150ºC |
325ºF | 160ºC |
350ºF | 180ºC |
375ºF | 190ºC |
400ºF | 200ºC |
425ºF | 220ºC |
450ºF | 230ºC |
475ºF | 240ºC |
1 cup | 250 ml |
1/4 teaspoon | 1 ml |
1/2 teaspoon | 2 ml |
1 teaspoon | 5 ml |
1 tablespoon | 15 ml |
2 tablespoons | 25 ml |