Arroz
a la Mexicana - gebakken rijst met tomaat en doperwten 4 personen - Mexicaanse keuken |
1
grote ui 1 dl olie 250 gram droogkokende rijst 1 kippenbouillontablet 4 dl water 7 eetlepels gezeefde tomaat (of 2 flinke eetlepels tomatenpuree) 2 eetlepels diepvriesdoperwten |
Ui pellen en snipperen (niet te fijn). In een hapjespan
de olie verhitten en hierin ongeveer 3 minuten de ui zachtjes bakken. De rijst
ongekookt toevoegen en ongeveer 5 minuten meebakken tot het goudbruin begint
te worden. Regelmatig omscheppen. Giet de overtollige olie af.
De gezeefde tomaat (of de puree) en de bouillontablet oplossen in de 4 dl. water.
Dit toevoegen aan de rijst met uien. Aan de kook brengen en met een deksel op
de pan in ongeveer 10-15 minuten gaar koken. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt
op een koele plaats zetten.
Vlak voordat het opgediend wordt de diepvriesdoperwten toevoegen en nogmaals
doorwarmen tot de doperwten warm genoeg zijn.
Opdienen bij bijvoorbeeld "Picadillo".