Arroz a la Mexicana - gebakken rijst met tomaat en doperwten
4 personen - Mexicaanse keuken


druk deze pagina af


1 grote ui
1 dl olie
250 gram droogkokende rijst
1 kippenbouillontablet
4 dl water
7 eetlepels gezeefde tomaat (of 2 flinke eetlepels tomatenpuree)
2 eetlepels diepvriesdoperwten
 


Ui pellen en snipperen (niet te fijn). In een hapjespan de olie verhitten en hierin ongeveer 3 minuten de ui zachtjes bakken. De rijst ongekookt toevoegen en ongeveer 5 minuten meebakken tot het goudbruin begint te worden. Regelmatig omscheppen. Giet de overtollige olie af.
De gezeefde tomaat (of de puree) en de bouillontablet oplossen in de 4 dl. water. Dit toevoegen aan de rijst met uien. Aan de kook brengen en met een deksel op de pan in ongeveer 10-15 minuten gaar koken. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt op een koele plaats zetten.
Vlak voordat het opgediend wordt de diepvriesdoperwten toevoegen en nogmaals doorwarmen tot de doperwten warm genoeg zijn.
Opdienen bij bijvoorbeeld "Picadillo".