Picadillo
- gehakt met groenten 4 personen - Mexicaanse keuken |
1
ui, grof gesnipperd 150 gram winterwortel 1 blik gezeefde tomaat (of 2 eetlepels tomatenpuree) 150 gram aardappel 3 eetlepels olie 500 gram gehakt 2 teentjes knoflook 3 laurierblaadjes peper en zout paprikapoeder 150 gram diepvriesdoperwten |
Snipper de ui, schil de wortel en de aardappel en snij
deze in kleine blokjes (de blokjes moeten ongeveer even groot zijn, zodat de
gelijktijdig gaar zijn).
In een hapjespan de olie verhitten en hierin de ui, knoflook (gesnipperd of
geperst) en het gehakt bakken tot het gehakt rul is. Voeg dan de wortel en de
aardappel toe. Peper, zout en paprikapoeder naar smaak toevoegen. Laurier toevoegen
evenals de gezeefde tomaat (of de tomatenpuree). Goed doorroeren.
Dit mengsel met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten laten sudderen tot
de aardappel en de wortel gaar zijn. Laten afkoelen en tot gebruik op een koele
plaats zetten.
Vlak voor het opdienen kunnen de diepvriesdoperwten toegevoegd worden. Het mengsel
is klaar als de doperwten ontdooid en gaar zijn.
Dit gerecht smaakt uitstekend met Arroz a la Mexicana