Zuurkool
met kip uit de Römertopf 4 personen - 335 kcal p.p. - bereiding ongeveer 2 uur |
1
gele paprika 1 rode paprika 500 gram zuurkool 6 jeneverbessen zout, versgemalen peper 1 eetlepel boter of margarine 2 dl appelsap 4 kippenpoten 2 theelepels paprikapoeder |
Römertopf weken volgens gebruiksaanwijzing.
Paprika's in kleine stukjes snijden. Zuurkool met 2 vorken uit elkaar trekken.
Peper erboven malen. Paprika en jeneverbessen erdoor scheppen. Römertopf invetten.
Zuurkoolmengsel erin scheppen. Appelsap erover schenken. Van kip vel verwijderen.
Inwrijven met zout, peper en paprikapoeder. Kip op zuurkool leggen. Deksel erop
leggen.
In midden van oven schotel in 1,5 uur gaar laten worden. Geef er gekookte aardappelen
bij.