Wodkasaus circa 2,5 dl - Sauzen |
1
dl wodka 1/2 theelepel vers citroensap 2 sjalotten, fijngehakt 2 eetlepels fijngehakte verse koriander 1/2 theelepel zout (of naar smaak) 1/2 theelepel witte peper 3 grote eierdooiers 250 gram boter, gesmolten |
Doe de wodka met citroensap, sjalotten, koriander, peper en zout in een pannetje
en verhit alles boven een matig tot hoog vuur. Kook het mengsel 5 minuten in
tot circa 2 eetlepels. Giet het in een keukenmachine en voeg de eierdooiers
toe. Vermeng deze ingrediënten met behulp van de pulseerknop. Voeg terwijl
de machine draait de boter toe in een dun straaltje. Schakel de machine uit
zodra de boter is opgenomen: laat de motor vooral niet te lang draaien. Giet
de saus in een magnetronschaal en plaats hem in de magnetron. Verwarm de saus
1 minuut op vol vermogen. Roer de saus om: als hij enigszins geschift is, zal
hij zo weer glad worden.