Aceitunas con mojo estilo canario - Zwarte olijven in pittige marinade Canarische stijl
Spaanse keuken
enkele dagen tevoren bereiden


druk deze pagina af


ongeveer 225 gram zwarte olijven in brijn, zonder pit en uitgelekt
3 teentjes knoflook, gepeld en licht geplet
2,5 cm (of naar smaak) gedroogde rode chilipeper, van zaadlijsten ontdaan en verkruimeld
1 eetlepel extra virgin olijfolie
4 eetlepels rode-wijnazijn
1/4 theelepel gemalen komijn (liefst versgemalen in bijv. een vijzel)
1 eetlepel gehakte verse of 1/2 theelepel gedroogde oreganoblaadjes
1 eetlepel verse of 1/2 theelepel gedroogde tijmblaadjes
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 eetlepel pimentón ('zoete' paprikapoeder)
 


Plet de olijven licht met de achterkant van een mes en doe ze in een pot waar ze goed in passen. Voeg de overige ingrediënten toe en zoveel water dat de olijven bedekt zijn met de marinade. Sluit de pot en schud deze zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn. Laat de pot een nacht bij kamertemperatuur staan en bewaar de olijven vervolgens enkele dagen in de koelkast. De olijven kunnen maandenlang bewaard worden. Breng ze voor het serveren op kamertemperatuur.

© vertaald door kookfreak vanuit het Spaans