Albondigas
de carne - gehaktballen Spaanse keuken - Tapas |
500
gram kalfsgehakt 150 gram varkensgehakt 3 teentjes knoflook 3 tomaten 1 ui peterselie 1 ei witte wijn broodkruim peper bloem rozijnen olijfolie zout |
Vijzel 1 teentje
knoflook en wat peterselie samen met wat zout en peper fijn en meng dit samen
met de gehakt en een scheut witte wijn. Laat dit een kwartier staan. Meng het
broodkruim met wat melk en een losgeklopt ei. Voeg zout en peper toe. Meng dit
goed. Doe vervolgens de 2 mengsels bij elkaar en meng goed. Maak er dan balletjes
van en rol ze door de bloem. Bak ze in wat hete olie en zet apart.
Fruit in dezelfde olie de gesnipperde ui samen met 2 gesnipperde teentjes knoflook.
Voeg vervolgens de ontvelde en in stukjes gesneden tomaten toe en fruit mee.
Laat dit 5 minuten sudderen en voeg dan een glas witte wijn toe. Laat dit ong.
3 minuten goed koken en haal het dan door een zeef. Doe de saus bij de balletjes
samen met wat rozijnen. Laat dit op zacht vuur nog 25 min. pruttelen. Voeg eventueel
nog wat water toe als de saus te dik wordt.
Serveer warm
© vertaald door kookfreak vanuit het Spaans