Albondigas de carne - gehaktballen
Spaanse keuken - Tapas


druk deze pagina af


500 gram kalfsgehakt
150 gram varkensgehakt
3 teentjes knoflook
3 tomaten
1 ui
peterselie
1 ei
witte wijn
broodkruim
peper
bloem
rozijnen
olijfolie
zout


Vijzel 1 teentje knoflook en wat peterselie samen met wat zout en peper fijn en meng dit samen met de gehakt en een scheut witte wijn. Laat dit een kwartier staan. Meng het broodkruim met wat melk en een losgeklopt ei. Voeg zout en peper toe. Meng dit goed. Doe vervolgens de 2 mengsels bij elkaar en meng goed. Maak er dan balletjes van en rol ze door de bloem. Bak ze in wat hete olie en zet apart.
Fruit in dezelfde olie de gesnipperde ui samen met 2 gesnipperde teentjes knoflook. Voeg vervolgens de ontvelde en in stukjes gesneden tomaten toe en fruit mee. Laat dit 5 minuten sudderen en voeg dan een glas witte wijn toe. Laat dit ong. 3 minuten goed koken en haal het dan door een zeef. Doe de saus bij de balletjes samen met wat rozijnen. Laat dit op zacht vuur nog 25 min. pruttelen. Voeg eventueel nog wat water toe als de saus te dik wordt.
Serveer warm

© vertaald door kookfreak vanuit het Spaans