albondigas en salsa de cognac - gehaktballetjes in cognacsaus
8-10 personen - Spaanse keuken (Tapas)


druk deze pagina af


225 gram gehakt
1 ei
2 teentjes knoflook, geplet of uitgeperst
2 eetlepels fijngehakte peterselie
zout en 1 eetlepel grofgemalen peper
kop broodkruim
2 eetlepels droge rode wijn
1 eetlepel olijfolie
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 eetlepels cognac (eventueel brandewijn)
4 theelepels tomato frito (Heinz; pakje, niet het blikje)
kop vleesbouillon
 


Vermeng het gehakt met het ei, de knoflook, de peterselie, het zout en de peper. Week in een apart schaaltje het broodkruim in de wijn en voeg dit dan toe aan het gehaktmengsel. Goed vermengen. Vorm ongeveer 30 eenhapsballetjes. Verhit de olie in een grote pan en bak daarin de gehaktballetjes aan alle kanten bruin. Voeg de ui toe en laat dit fruiten tot de ui glazig is. Roer er dan de cognac door, laat dit even goed doorkoken om de alcohol te verdampen Voeg dan de tomato frito en de bouillon toe. Met wat zout op smaak brengen. Doe het deksel op de pan en laat het geheel 45 minuten zachtjes pruttelen.

© vertaald door kookfreak vanuit het Spaans