albondigas
en salsa de cognac - gehaktballetjes in cognacsaus 8-10 personen - Spaanse keuken (Tapas) |
225
gram gehakt 1 ei 2 teentjes knoflook, geplet of uitgeperst 2 eetlepels fijngehakte peterselie zout en 1 eetlepel grofgemalen peper ½ kop broodkruim 2 eetlepels droge rode wijn 1 eetlepel olijfolie 1 kleine ui, fijngesnipperd 2 eetlepels cognac (eventueel brandewijn) 4½ theelepels tomato frito (Heinz; pakje, niet het blikje) ½ kop vleesbouillon |
Vermeng het gehakt met het ei, de knoflook, de peterselie, het zout en de peper.
Week in een apart schaaltje het broodkruim in de wijn en voeg dit dan toe aan
het gehaktmengsel. Goed vermengen. Vorm ongeveer 30 eenhapsballetjes. Verhit
de olie in een grote pan en bak daarin de gehaktballetjes aan alle kanten bruin.
Voeg de ui toe en laat dit fruiten tot de ui glazig is. Roer er dan de cognac
door, laat dit even goed doorkoken om de alcohol te verdampen Voeg dan de tomato
frito en de bouillon toe. Met wat zout op smaak brengen. Doe het deksel op de
pan en laat het geheel 45 minuten zachtjes pruttelen.
© vertaald door kookfreak vanuit het Spaans