Allitas
de pollo en escabeche - kippenvleugeltjes in kruidenazijn 4 personen - Spaanse keuken (Tapas) |
12
kippenvleugeltjes 250 ml olijfolie 100 ml wijnazijn (wit) 1 eetlepel honing 1/2 bol knoflook, teentjes geplet met de zijkant van een mes 2 blaadjes laurier 1 eetlepel paprikapoeder (mild) 1 grote ui, in ringen bloem 2 takjes tijm (of 2 theelepels gedroogde) versgemalen, zwarte peper 1 takje peterselie zout |
Bestrooi de kippenvleugeltjes met zout en peper en haal ze vervolgens door de
bloem. Bak ze in de olijfolie tot ze goed bruin zijn. Leg ze dan even apart.
Fruit in dezelfde olie de knoflook, de laurier, de ui en de tijm. Voeg wanneer
de ui begint te kleuren, de peterselie, de paprikapoeder en onmiddellijk daarna
de wijnazijn en de honing toe. Laat dit enkele minuten zachtjes koken en giet
het dan over de kippenvleugeltjes. Laat dit enkele uren intrekken, af en toe
omscheppen. Alvorens te serveren nog even opwarmen. Serveren met krielaardappeltjes
en de saus.