Arroz con cordero - rijst met lamsvlees
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


800 gram lamsvlees 
1 teentje knoflook, geperst of gesnipperd 
300 gram rijst 
300 gram verse tuinbonen, gepeld 
300 gram verse doperwten, gepeld 
zout, peper 
olijfolie 
water


Kook de tuinbonen en de doperwten in water met zout en zet daarna apart. Je kunt ook tuinbonen en doperwten uit blik of uit pot gebruiken, ze hoeven dan niet van te voren gekookt te worden. Snij het vlees in blokjes en smoor dit in de olijfolie samen met de knoflook. Als het vlees gaar is kan de (ongekookte) rijst , het zout en de peper toegevoegd worden. Meng dit goed door elkaar en fruit even goed aan zodat alle rijstkorrels goed bedekt zijn met de olie. Voeg dan het water toe (dubbele hoeveelheid van de rijst) en laat dit geheel ongeveer 20 minuten zachtjes koken. Als het vocht bijna verdampt is kunnen de tuinbonen en doperwten erbij. Laat het geheel nog even zachtjes koken tot al het vocht verdampt is en de tuinbonen en doperwten warm zijn.