Arroz
con cordero - rijst met lamsvlees 4 personen - Spaanse keuken |
800
gram lamsvlees 1 teentje knoflook, geperst of gesnipperd 300 gram rijst 300 gram verse tuinbonen, gepeld 300 gram verse doperwten, gepeld zout, peper olijfolie water |
Kook de tuinbonen en de doperwten in water met zout en zet daarna apart. Je
kunt ook tuinbonen en doperwten uit blik of uit pot gebruiken, ze hoeven dan
niet van te voren gekookt te worden. Snij het vlees in blokjes en smoor dit
in de olijfolie samen met de knoflook. Als het vlees gaar is kan de (ongekookte)
rijst , het zout en de peper toegevoegd worden. Meng dit goed door elkaar en
fruit even goed aan zodat alle rijstkorrels goed bedekt zijn met de olie. Voeg
dan het water toe (dubbele hoeveelheid van de rijst) en laat dit geheel ongeveer
20 minuten zachtjes koken. Als het vocht bijna verdampt is kunnen de tuinbonen
en doperwten erbij. Laat het geheel nog even zachtjes koken tot al het vocht
verdampt is en de tuinbonen en doperwten warm zijn.