Arroz
con leche - rijst met melk 7 personen - Spaanse keuken (nagerecht) |
1,5
liter melk 1 kaneelstokje schil van 1/2 citroen snufje zout 100 gram suiker 250 gram rijst (zoete of kortkorrelige) |
1
theelepel brandy 1 theelepel anis (Likeur gemaakt van steranijs) 2 eetlepels boter 3 eierdooiers kaneel |
Breng de koude melk met het kaneelstokje en de citroenschil langzaam aan de
kook. Doe de suiker erbij en de gewassen rijst met het zout en laat die op klein
vuur zachtjes gaar worden. De rijst moet nog wel als korrel herkenbaar blijven.
Verwijder schil en kaneelstokje. Roer de brandy en de anis erdoor. Klop de eierdooiers
en voeg die al roerend toe. Let op dat het niet werkelijk meer kookt, maar tegen
de kook aan wat indikt. Breng de pudding over in individuele schaaltjes en bestrooi
die met kaneel.