Arroz negro - zwarte rijst
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


400 gram rijst
400 gram sepia (inclusief de inktzak)
200 gram ui, fijngesneden
200 gram rijpe tomaat, gesnipperd
2 paprika's, fijngesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngesnipperd of uitgeperst
1 liter heet water
200 ml olie
zout
arroz negro - zwarte rijst


Maak de sepia schoon (bewaar de inkt) en snij deze in ringen of blokjes.
Doe de olie in een paellapan of een grote hapjespan en bak hierin de sepia. Zet het vervolgens even apart.
Voeg nu de paprika, de ui en de knoflook toe aan de olie en bak dit op een zacht vuur gedurende enkele minuten. Blijf roeren zodat het niet aan de bodem van de pan blijft plakken.
Voeg de tomaat toe, blijf roeren en bak dit nog eens 5 minuten. Doe nu de inkt en de rijst erbij en roer dit gedurende 1 minuut goed door. Voeg nu het hete water, de sepia en wat zout toe. Doe een deksel op de pan en laat dit op een middelhoog vuur gedurende ong. 25 minuten koken. Voeg halverwege evt. nog wat zout naar smaak toe. Let op dat het vuur niet te hoog staat anders koekt het alsnog aan.

Persoonlijk gebruik ik liever visbouillon in plaats van water.
Dit gerecht ziet er misschien niet al te smakelijk uit, maar degene die deze schotel al eens in Spanje hebben gegeten weten wel beter. Het smaakt mij in ieder geval net zo goed als de vispaella.