Atún
marinado - gemarineerde tonijn 4 personen - Spaanse keuken |
8
tonijnfilets van ong. 70 gram per stuk 2 uien 2 teentjes knoflook 2 limoenen 3 jamaicaanse peperkorrels 1 rode spaanse peper 200 ml witte wijn 200 ml tomatensaus (naturel) 2 eetlepels kappertjes (op azijn) 2 eetlepels fijngesneden peterselie zout en peper |
Pel en snipper de uien en de knoflook. Pers de limoenen uit. Vijzel de peperkorrels
fijn.
Open de spaanse peper, verwijder de pitjes en snij de peper fijn. Meng dit goed
door elkaar, samen met de witte wijn.
Leg hier de tonijnfilets in en zorg dat het goed bedekt is met de marinade.
Dek de schaal af met folie en zet het gedurende 2 uur koud weg. Draai de filets
ongeveer 3 of 4 keer om in de marinade.
Haal de vis uit de marinade en dep ze zo droog mogelijk. Strooi wat zout over
beide zijden van de vis en grill de filets in een grillpan of op de barbecue
tot de vis gaar is (niet té lang anders wordt de vis te droog).
Breng de tomatensaus aan de kook. Van het vuur af de peterselie, kappertjes,
zout en peper toevoegen. Gier over de vis en serveer.
Wil je volledig gebruik maken van alle smaken, laat dan de marinade meekoken
met de tomatensaus en laat het geheel zachtjes inkoken tot het een goede sausdikte
heeft. Voeg dan de peterselie en kappertjes toe.