Boquerones
al horno - ansjovis uit de oven 4 personen - Spaanse keuken |
1
kg verse ansjovis 4 tenen knoflook 1 citroen 3 eetlepels fijngesnipperde peterselie 1 eetlepel gedroogde oregano olijfolie zout en peper |
Meng de peterselie met de zeer fijngesneden (of gevijzelde/geperste) knoflook.
Pers de citroen uit.
Maak de ansjovis schoon (kop eraf, ingewanden eruit) of laat dit door de visboer
doen. Veeg de buitenkant schoon met een vochtige doek. Let er wel op dat de
vis aan de rijgzijde heel blijft (je moet de vis straks open kunnen vouwen).
Smeer een ovenschaal in met wat olijfolie, bestrooi dit met het mengsel van
peterselie en knoflook en leg hier de bis op met de rug naar beneden.
Meng het citroensap met de oregano, 3 eetlepels olie en 100 ml water. Breng
op smaak met zout en peper. Klop enigszin op tot er een homogene mix ontstaat.
Giet deze mix over de vis en zet de schaal gedurende 20-30 minuten in een middelmatig
warme oven (160-175ºC). Laat de vis niet verbranden.
Serveer warm met stokbrood en salade