Buñuelos
de buangos - courgettebeignets 14 stuks - Spaanse keuken (Tapas of bijgerecht) |
1
eetlepel olijfolie 1 middelgrote ui, fijngehakt 1 teentje knoflook, fijngehakt 110 gram courgette, ongeschild en grofgeraspt 2 eetlepels fijngehakte peterselie 1,5 theelepel tijmblaadjes of ¼ theelepel gedroogde tijm zout versgemalen peper |
1
eetlepel kippenbouillon of water 6 eetlepels bloem 1 theelepel bakpoeder 4 eetlepels melk 1 eetlepel geraspte gedroogde Manchego- of parmezaanse kaas 1 eiwit olie om te frituren |
Verhit
de olie in een braadpan en fruit hier zachtjes de ui en de knoflook in tot de
ui glazig is. Roer de courgette, peterselie, tijm en wat zout en peper erdoor.
Sluit de pan en laat het 5 minuten pruttelen. Voeg de bouillon toe, sluit de
pan en laat dit bij lage temperatuur nog eens 10 minuten pruttelen.
Roer bloem en bakpoeder in een kom door elkaar. Voeg de melk toe en klop dit
tot een glad beslag. Doe dan het courgettemengsel en de kaas erbij met zout
naar smaak. Klop het eiwit stijf, maar niet te droog. Schep het door het beslag.
Schenk een laagje olie van tenminste 2,5 cm in een braadpan (of neem een frituurpan)
en verhit dit tot de olie zo warm is dat een blokje brood dat erin gegooid wordt,
snel dichtschroeit. Leg het courgettemengsel met twee eetlepels in de olie en
bak dit goudbruin. Laat de beignets op keukenpapier uitlekken en dien ze op.