Calamares
fritos a la Romana - gefrituurde calamares 4-6 personen - Spaanse keuken (Tapas) |
225
gram zo klein mogelijke, schoongemaakte calamares (pijlinktvis) bloem om te bestuiven olie om in te frituren 2 eieren, losgeklopt zout citroen in puntjes gesneden |
Frituur de calamares zorgvuldig, want de inktvis wordt taai en elastiekerig
als hij te lang wordt gebakken, maar als je het goed doet, wordt de inktvis
zacht en sappig. Snijd de pijlinktvissen in ringen van 1 tot 1½ cm en laat de
tentakels heel. Dep ze goed droog tussen keukenpapier, want anders spettert
de inktvis bij het bakken. Bestuif de stukken inktvis met bloem. Verhit in een
grote braadpan een laagje olie van minstens 2½ cm tot ongeveer 190ºC of gebruik
een frituurpan. Bestrijk de ringen vis en de tentakels een voor een helemaal
met het geklopte ei en leg ze meteen in de hete olie. Bak ze tot ze goudbruin
zijn, maar niet langer dan 2-3 minuten. Laat ze uitdruipen, bestrooi ze met
zout en dien ze meteen op, gegarneerd met een puntje citroen.