Canalones
a la Catalana - Cannelloni op Catalaanse wijze 4 personen - Spaanse keuken |
1,25
dl olijfolie 250 gram gehakt, half om half 1 kipfilet, in kleine stukjes 200 gram kippenlever, in kleine stukjes 1 ui, gesnipperd 1 prei, in dunne ringen 2 eetlepels paneermeel zout en peper 50 gram boter |
60
gram bloem 5 dl bouillon 5 dl melk 1 theelepel tijm 1 eetlepel fijngehakte peterselie mespunt gemalen nootmuskaat 400 gram cannelloni (kant-en-klaar) boter om in te vetten 100 gram geraspte kaas |
Verhit
de olie in een diepe pan. Bak het gehakt, de kipfilet, lever, ui en prei in
de olie. Neem de pan van het vuur, roer het paneermeel erdoor en voeg peper
en zout naar smaak toe.
Laat de boter in een vuurvaste ovenschaal smelten, roer de bloem erdoor en maak
een lichtbruine roux. Voeg onder voortdurend roeren de bouillon en de melk toe,
breng de saus aan de kook en laat hem 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng deze
(bechamel)saus met de tijm, peterselie, nootmuskaat, het zout en de peper op
smaak.
Vul de cannelloni met het vleesmengsel; u kunt hiervoor het beste een spuitzak
met wijde tuit gebruiken. Leg de cannelloni naast elkaar in een ingevette vorm,
schenk de bechamelsaus erover en bestrooi het geheel met kaas. Bak de schotel
in een voorverwarmde oven van 200ºC, ongeveer 25 minuten. Serveer in de ovenschaal.