Carne con tomate - vlees met tomaten
Spaanse keuken (Tapas)


druk deze pagina af


1,5 kg kalfsvlees, in dobbelsteentjes van 2 cm
3 teentjes knoflook, fijngesneden of geperst
ui, fijngesnipperd
2 blaadjes laurier
¾ dl zoete sherry of andere zoete wijn
¾ dl water
¾ dl olijfolie
1 dl tomato frito of gezeefde tomaat
zout
peper
nootmuskaat
 


Doe de olie in de pan. Wanneer de olie heet is het vlees toevoegen en in 10 minuten aan alle kanten aanbraden. Voeg de ui en knoflook toe. Meng dit goed en bak nog eens 10 minuten met het deksel op de pan (vuur niet te hoog). Voeg vervolgens de tomaat, laurier, sherry/wijn, water en een beetje nootmuskaat toe en laat dit met het deksel op de pan nog eens 40 minuten zachtjes sudderen. Als het geheel te droog wordt kan er wat water aan toegevoegd worden. Wanneer het vlees gaar is op smaak brengen met zout en peper en nog eens 5-10 minuten zachtjes laten sudderen.   Wat betreft de tomato frito (ik gebruik het liefst de pakjes van Heinz); dit is een kwestie van smaak. Je kunt uiteraard ook kiezen voor verse tomaten, neem dan alleen wel die tomaten die je ook kunt ruiken, anders smaakt het nergens naar.