Carne
con tomate - vlees met tomaten Spaanse keuken (Tapas) |
1,5
kg kalfsvlees, in dobbelsteentjes van 2 cm 3 teentjes knoflook, fijngesneden of geperst ui, fijngesnipperd 2 blaadjes laurier ¾ dl zoete sherry of andere zoete wijn ¾ dl water ¾ dl olijfolie 1 dl tomato frito of gezeefde tomaat zout peper nootmuskaat |
Doe de olie in de pan. Wanneer de olie heet is het vlees toevoegen en in 10
minuten aan alle kanten aanbraden. Voeg de ui en knoflook toe. Meng dit goed
en bak nog eens 10 minuten met het deksel op de pan (vuur niet te hoog). Voeg
vervolgens de tomaat, laurier, sherry/wijn, water en een beetje nootmuskaat
toe en laat dit met het deksel op de pan nog eens 40 minuten zachtjes sudderen.
Als het geheel te droog wordt kan er wat water aan toegevoegd worden. Wanneer
het vlees gaar is op smaak brengen met zout en peper en nog eens 5-10 minuten
zachtjes laten sudderen. Wat betreft de tomato frito (ik gebruik het
liefst de pakjes van Heinz); dit is een kwestie van smaak. Je kunt uiteraard
ook kiezen voor verse tomaten, neem dan alleen wel die tomaten die je ook kunt
ruiken, anders smaakt het nergens naar.