Cazuela de arroz con habas y chorizo - Rijst met tuinbonen en chorizo
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


300 gr rijst
250 gr tuinbonen (vers gekookt of uit pot/blik)
150 gr mager varkensvlees, in blokjes
200 gr chorizo, in schijfjes
takje tijm
1 laurierblad
1/2 ui, fijngesnipperd
1/2 glas sherry
zout
water (of bouillon)
olie
Cazuela de arroz con habas y chorizo - Rijst met tuinbonen en chorizo


Fruit de ui in wat olie, voeg dan het varkensvlees en de chorizo toe.
Voeg de tuinbonen toe samen met water (of bouillon), laurier, tijm, sherry en zout.
Breng aan de kook en voeg de rijst toe.
Zet het vuur lager, maar zorg dat het licht blijft pruttelen, tot de rijst gaar is. Roer af en toe.
Voeg water toe indien nodig.

Mijn ervaring met een ander rijst gerecht is dat 250 gr droge rijst ongeveer 4 dl water 'verbruikt' en met het deksel op de pan ongeveer 12 minuten nodig heeft. Maar dit kan uiteraard per rijstsoort en per 'vlamgrootte' verschillen. Dit is dus gewoon een kwestie van uitproberen. Eerst beginnen met wat minder water en na 10 minuten gaan controleren.