Champiñones
rellenos - gevulde champignons Spaanse keuken (Tapas) |
16 grote champignons 2 uien 1 kleine rode paprika peterselie 3 teentjes knoflook 250 gram chorizo zwarte peper olijfolie zout |
Maak de champignons schoon, verwijder de stelen en snijd
deze fijn. Zet de 'hoedjes'apart.
Snij de ui en paprika fijn en bak in een koekenpan met olie eerst de ui en voeg
dan de paprika toe. Als dit zo goed als gaar is voeg dan de fijngesneden champignonstelen
toe en bak mee totdat het grootste deel van het vocht verdampt is.
Verwijder het vel van de chorizo en snij de worst in stukjes. Meng dit door
het groentenmengsel. Voeg hier tevens de knoflook (fijngesneden, geperst of
gevijzeld) aan toe. Bak dit op laag vuur gedurende ca. 8 minuten.
Snij de peterselie zeer fijn en voeg dit toe aan het mengsel. Eventueel op smaak
brengen met zout en peper.
Vul de champignonhoedjes met het mengsel en zet ze in een vuurvaste schaal.
Zet de schaal in een voorverwarmde oven en bak dit tot de champignons gaar zijn.
Serveer warm.
In dit recept is geen oventemperatuur
opgegeven maar mij lijkt een temperatuur van 175º-200ºC gedurende
5-10 minuten een goed begin. Begin desnoods met een lagere temperatuur en zet
ze er wat langer in, de vulling is al gaar, alleen de champignons moeten nog
garen.