Champiñones y gambas a la plancha - champignons met garnalen
8 personen - Spaanse keuken (Tapas of als voorgerecht)


druk deze pagina af


1 eetlepel olijfolie
1 flinke teen knoflook, gehakt
8 middelgrote champignons, schoongeborsteld
zout
versgemalen peper
8 middelgrote garnalen, gepeld
1 eetlepel gehakte peterselie
 


Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook aan. Neem de knoflook eruit en verdeel deze over de champignonhoedjes, waarbij je dit iets in de holte drukt. Bak de champignons met het hoedje naar beneden enkele minuten bij matige warmte tot ze bruin zijn. Bestrooi ze met peper en zout. Draai de champignons om en bak de andere kant tot ze naar smaak gaar zijn. Draai ze dan weer om, maar zorg dat de knoflook niet uit het hoedje valt. Leg de champignons op een voorverwarmd bord. Schep de achtergebleven knoflook uit de pan en doe deze in de hoedjes.
Draai het vuur hoger, bestrooi de garnalen met zout en sauteer ze in ongeveer 2 minuten net gaar. Leg een garnaal op elk omgekeerd champignonhoedje en zet dit vast met een cocktailprikker. Bestrooi dit alles met peterselie en dien
op.