Chipirones
a la española - inktvisjes op z'n Spaans 4 personen - Spaanse keuken (Tapas) voorbereiding 30 minuten - kooktijd 45 minuten |
800
gram chipirones (hele kleine pijlinktvisjes, eventueel te vervangen door
calamaresringen) 4 groene paprika's 1 kg rijpe tomaten 2 glazen witte wijn 1 teentje knoflook |
1
ui 1 bouquet garni cayennepeper zwarte peper zout olie |
Maak de inktvisjes schoon, verwijder de inktzakjes (als deze er nog in zitten).
Het makkelijkste is uiteraard ze door de vishandelaar schoon te laten maken.
Pel de ui en snij deze, net als de paprika's in ringen. Pel en snipper de knoflook.
Ontvel de tomaat en snij deze in stukjes. Fruit in wat olie de ui, knoflook
en de paprika. Haal dit uit de pan en zet het apart. In dezelfde pan de inktvis
aanbakken. Voeg de tomaat toe, samen met wat cayennepeper, zwarte peper en zout
en bak dit 10 minuten. Voeg de wijn en het bouquet garni toe en laat dit nog
15 minuten zachtjes koken. Voeg hierna de ui, knoflook en paprika opnieuw toe
en laat nog 5 minuten meewarmen.