Conejo a la ribera - "oeverkonijn"
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


1 konijn van ongeveer 1 kg
2 rode paprika's (asado)*
1 ui
1 tomaat
3 tenen knoflook
olie
azijn
zout
peper
water
Conejo a la ribera - "oeverkonijn"


* De vertaling is in het Nederlands niet echt goed te geven. Wat hier bedoeld wordt is paprika die zachtjes in wat olijfolie is gebakken. Je kunt eventueel, voor het gemak, ook gegrillde paprika uit blik of pot nemen, maar dit is niet zo lekker als zelf bakken.  

Maak het konijn schoon, snij het in stukken en bestrooi de delen met zout en peper. Zet dit ongeveer 35 minuten in de oven samen met wat olie, water en azijn bij een temperatuur van 200ºC. Haal het vel van de paprika, strooi er wat zout over en zet het apart. Snij de ui, knoflook en tomaat zo klein mogelijk en fruit dit in olijfolie tot het een grove saus gaat vormen. Zet het vuur laag en voeg een scheutje azijn toe. Serveer het konijn in de saus met daar de paprika bovenop.