Conejo
con aceitunas - Konijn met olijven 4 personen - Spaanse keuken |
1
konijn 300 gram wortelen 2 uien 2 teentjes knoflook 1 groene paprika tijm, basilicum bloem 1 glas droge witte wijn olie zout, peper, paprikapoeder 12 olijven 1 eetlepel tomatenpuree fijngesnipperde peterselie 300 gram geschilde aardappelen |
Het
konijn schoonmaken en in stukken snijden. Dit in een aparte braadpan in wat
olie aanbraden tot het begint te kleuren. In een andere pan met wat olie de
uien, wortelen, knoflook, zout, peper, paprika en paprikapoeder aanbraden. Dit
mag uiteraard niet bruin worden. Voeg hier de konijn aan toe. Maak een mengsel
van de wijn, de tomatenpuree, tijm en basilicum. Als deze hoeveelheid vocht
te weinig is nog wat wijn of eventueel water toevoegen. Giet dit in de pan bij
het konijn met de groenten. Laat dit ongeveer een half uur zachtjes sudderen.
Voeg dan de geschilde en in niet al te kleine partjes aardappel er aan toe.
Voeg eventueel nog wat vocht aan dit mengsel toe, de aardappelen moeten voldoende
onderstaan om gaar te kunnen worden. Voeg vlak voor het opdienen de olijven
toe en de peterselie. In dit recept kan het konijn vervangen worden door ieder
soort vlees.