Empanadillas asturianas - Asturiaanse pasteitjes
Spaanse keuken


druk deze pagina af


100 gram serranoham (Spaans) of parmaham (Italiaans), fijngesneden
100 gram chorizo, fijngesneden
1 gekookt ei, fijngesneden
1/2 ui, fijngesnipperd
tomatensaus (gepureerde tomaat uit een pakje zal ook prima werken lijkt me)
1/2 glas witte wijn
olijfolie
bloem
zout
Empanadillas asturianas - Asturiaanse pasteitjes


Meng een 1/2 glas witte wijn met een 1/2 glas olijfolie, voeg wat zout toe en klop dit totdat het goed gemengd is. Het ziet er dan wat troebel uit. Voeg dan beetje bij beetje de bloem toe totdat er een deeg ontstaat wat niet meer aan je handen kleeft bij het kneden.
Laat het deeg dan afgedekt 2 uur rusten op een koele plaats.

In de tussentijd kun je de vulling maken.
Fruit in een pan met wat olie de ui goudgeel, voeg dan 2-3 eetlepels tomatensaus toe en de fijngesneden ham. Roer dit goed en warm even door. Haal dan de pan van het vuur en laat even wat afkoelen.
Roer dan de chorizo en het gekookte ei erdoorheen.
Laat het mengsel nu verder afkoelen.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en zorg ervoor dat het deeg overal even dik is. Steek vervolgens cirkels uit. Dit kun je doen met speciale vormen, maar ook met de bovenkant van een glas of met een schoongemaakt concervenblik.
Leg wat van de vulling in het midden van de cirkel en vouw het geheel dan dubbel, je hebt nu een halve maan-vorm. Druk met de tanden van een vork de ronde kant van het pasteitje dicht zodat de vulling er niet uit kan vallen.
Frituur de pasteitjes in hete olie tot de goudbruin zijn.

vertaald uit: Las clásicas tapas - Recetas originales de la cocina española