Ensalada
de mariscos - zeevruchtensalade 4 personen - Spaanse keuken |
300
gram octopus (inktvis) (niet te groot, schoongemaakt) 300 gram gepelde gamba's 300 gram krabvlees in stukjes 300 gram zeeduivel aan een stuk 150 gram kappertjes 1 ui 1 wortel 1 citroen boter olijfolie zout en peper |
Kook de octopus in water tot het gaar is (ong. 45 minuten). Haal de octopus
uit het water, verwijder het vel en snij de octopus in stukjes Bestrooi de zeeduivel
met wat zout en bak het in wat boter aan beide kanten. Snij de zeeduivel vervolgens
in stukjes en bak dit verder tot het gaar is. Maak de ui en de wortel schoon
en snij deze heel fijn, samen met de kappertjes. Voeg 250 ml olie en het sap
van de citroen samen en meng dit goed. Voeg zout en peper toe en meng dit geheel
tot het een emulsie vormt. Voeg nu alle zeevruchten samen, doe het olie-citroensapmengsel,
de ui, wortel en kappertjes erbij en meng dit voorzichtig. Garneer met een takje
venkel.