Espárragos verdes con guisantes - groene asperges met verse doperwten
4 personen - Spaanse keuken


druk deze pagina af


750 gram groene asperges
1 kg verse doperwtjes (schoon 350 gram)
75 gram boter
2 eetlepels boter
3 dl melk
zout
snufje witte peper
2 gesnipperde blaadjes verse munt
2 eetlepels peterselie
broodcroûtons
 


Neem het liefst geen diepvriesdoperwten, dat is zonde van de subtiele smaakcombinatie.

Snijd de wat hardere onderkanten van de groene asperges en blancheer ze een paar minuten in lichtgezouten water. Laat ze uitlekken. Verwarm in een vuurvaste, liefst aardewerk schaal de boter en laat de bloem daarin schuimend en roerend gaar worden. Doe de melk erbij en de kruiderij en roer totdat een lobbige saus is verkregen. Doe de erwtjes erin, roer om en voeg de asperges toe. Doe het deksel op de schaal en laat het op een klein vuurtje in 20 minuten gaar en zacht worden. Serveer met de broodcroûtons en eventueel een partje citroen.